ENGLISH | BAHASA MALAYSIA

These terms and conditions apply to all Internet users visiting this site. By accessing this site, you agree to be bound by these terms and conditions. As these terms and conditions may be amended at any time without prior notice, you should consult them regularly.

1. Our policy and purpose of use of personal data
Sanofi does not collect any personal identifiable information about you unless you provide it to us voluntarily. Sanofi will not divulge to any third party any personal information concerning you which you may communicate via electronic mail. This voluntary information will be used for the purpose of replying to you in the most efficient way possible.

If you do provide us voluntarily via this Site with personally identifiable information such as your name, gender, date of birth, address, phone number, emails address, income, education, occupation, marital status, family status and/or other personal information, and/or by subscribing to be a subscriber/member of the Site, and/or posting a testimony on the products, we may contact you via email or regular mail to provide you with information for which it was requested at the time you submit your information and/or to inform you of promotional activities.

You may at any time and without charge opt out of this service by writing to Sanofi at the contacts provided in section 4 below.

Where you provide personal data to Sanofi by reporting adverse event, any such provision of your personal data is voluntary and Sanofi will not disclose such personal data to any third parties except to its services provider engaged to maintain and/or manage the Site for Sanofi and to such regulatory authorities as required by law. Sanofi may use such personal data to contact you with respect to such adverse event. In such cases, any such provision of your personal data is voluntary. Sanofi may use such personal data for our own internal reporting procedures in force and to contact you with respect to such adverse event. It may be possible that the transfer of your personal data may flow to jurisdictions outside your home country. You agree to such transfer of the data to other jurisdictions in which the data may be processed. Such personal data will not be kept for any longer than necessary to fulfill that purpose.

2. Transfer of personal data
Sanofi does not sell or transfer to third parties outside the Sanofi Group the personal information you sent to us except that your data may be transferred to an external service provider for processing and mailing purposes only and any law enforcement agency or regulatory body for compliance with applicable laws. Within Sanofi, data may be transferred to or accessed by authorized Sanofi personnel in other countries. In particular, data may be transferred to Sanofi's affiliate located in Singapore where this Site’s server is hosted. At all times, personal data will be treated by Sanofi as confidential information.

3. Cookies
This Site may use information to track the total number of visitors to this Site, the number of visitors to each page of this Site, the movement of visitors through this Site and the domain names of visitor internet service providers. Sanofi may use this information, which remains in aggregate form, to understand how visitors use this Site so that they may improve it. No personally identifiable information is available in this process.

In addition, we may store some information on your computer to improve the quality of your visit to our Site. In some cases, this information will help us to tailor the content to your interests, or help us to avoid asking for the same information on repeat visits to this Site. With most internet browsers, you can erase the information, referred to as "cookies" from your computer's hard drive, block all cookies or even receive a warning before a cookie is placed on your system. Refer to your browser instructions or help button to learn more about cookies.

4. Access and correction of personal data
In accordance with Personal Data Protection Act 2010 (PDPA) or other applicable data protection law, you have the right to access and update, amend, limit or delete your personal data. To do so, please send a request to the Compliance Officer, at: Tel: +603 7651 0800, Fax: +603 7651 0801, Email: MYSGBN_privacy.officer@sanofi.com.

You may also contact us using the above to request that Sanofi no longer uses your personal data to send you marketing communications. Any inquiries or complaints in relation to your personal data should also be directed to us at this address.

5. Security of personal data
Sanofi will ensure that personal data will be protected against unauthorized or accidental access, processing or erasure. In doing so, Sanofi has implemented appropriate physical, electronic and managerial measures and controls to safeguard and secure the personal data.

Sanofi’s web servers are protected by appropriate firewalls which will be kept up-to-date.

6. Retention of Personal data
Sanofi will not keep personal data longer than is necessary for the fulfillment of the purposes (including any directly related purpose) for which they are, or are to be, used.

7. Miscellaneous
Our privacy policy does not extend to third-party websites that may be linked from our Site, or from any other broadcast affiliated with us.

This Site is not designed to receive any confidential information which you may submit. With the exception of the personal data outlined above, all information, whatever form it is in - document, data, graphics, questions, suggestions, concepts, remarks or other - which you communicate on this Site will in no way be considered as confidential. Consequently, the simple fact of your transmitting this data to us grants us the right to use, reproduce, diffuse or modify this data, or to transmit it in the aim of processing your request.

Nothing in this Privacy Policy shall limit your rights under any laws or regulations relating to the protection of personal data.

1. Dasar kami dan tujuan penggunaan data peribadi
Sanofi tidak mengumpulkan maklumat peribadi anda yang boleh dikenal pasti melainkan anda memberikannya secara sukarela. Sanofi tidak akan mendedahkan apa-apa maklumat peribadi mengenai anda yang anda mungkin berikan melalui mel elektronik kepada mana-mana pihak ketiga. Maklumat sukarela ini akan digunakan untuk tujuan menjawab mel elektronik anda dengan cara yang paling berkesan.

Jika anda memberi maklumat peribadi secara sukarela kepada kami melalui Laman ini: seperti nama, jantina, tarikh lahir, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, pendapatan, pendidikan, pekerjaan, status perkahwinan, status keluarga dan/atau maklumat peribadi lain, dan/atau dengan melanggan untuk menjadi pelanggan Laman ini, dan/atau menghantar testimoni produk, kami boleh menghubungi anda melalui e-mel atau mel biasa untuk menyediakan maklumat untuk anda, di mana maklumat tersebut diminta pada masa anda menghantar maklumat anda dan/atau untuk memberitahu anda mengenai aktiviti promosi.

Anda boleh memilih, pada bila-bila masa dan tanpa bayaran, untuk dikecualikan daripada perkhidmatan ini dengan menulis kepada Sanofi melalui maklumat hubungan yang disediakan dalam seksyen 4 di bawah.

Apabila anda memberi data peribadi kepada Sanofi dengan melaporkan peristiwa buruk, mana-mana peruntukan data peribadi anda adalah secara sukarela dan Sanofi tidak akan mendedahkan data peribadi tersebut kepada mana-mana pihak ketiga kecuali kepada penyedia perkhidmatan yang dilantik untuk mengenggara dan/atau menguruskan Laman untuk Sanofi dan kepada pihak berkuasa kawal selia seperti yang dikehendaki oleh undang-undang. Sanofi boleh menggunakan data peribadi tersebut untuk menghubungi anda berkenaan dengan peristiwa buruk tersebut. Dalam kes sedemikian, apa-apa peruntukan data peribadi anda adalah secara sukarela. Sanofi boleh menggunakan data peribadi tersebut untuk prosedur pelaporan dalaman kami yang berkuat kuasa dan untuk menghubungi anda berkenaan dengan peristiwa buruk tersebut. Data peribadi anda mungkin dipindahkan ke bidang kuasa di luar negara asal anda. Anda bersetuju dengan pemindahan tersebut ke bidang kuasa lain, di mana data mungkin diproses. Data peribadi tersebut tidak akan disimpan melebihi masa yang diperlukan untuk memenuhi tujuan tersebut.

2. Pemindahan data peribadi
Sanofi tidak menjual atau memindahkan maklumat peribadi yang anda hantar kepada kami kepada pihak ketiga di luar Kumpulan Sanofi melainkan data anda mungkin dipindahkan kepada pembekal perkhidmatan luar untuk tujuan pemprosesan dan surat-menyurat sahaja dan mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang atau badan kawal selia bagi pematuhan undang-undang yang terpakai. Dalam Kumpulan Sanofi, data boleh dipindahkan atau diakses oleh kakitangan Sanofi yang dibenarkan di negara lain. Khususnya, data boleh dipindahkan ke ahli gabungan Sanofi yang terletak di Singapura, di mana pelayan Laman ini dihoskan. Pada setiap masa, data peribadi akan dikendalikan oleh Sanofi sebagai maklumat rahsia.

3. Kuki
Laman ini mungkin menggunakan maklumat untuk mengesan jumlah pelawat ke Laman ini, bilangan pelawat ke setiap halaman pada Laman ini, pergerakan pelawat melalui Laman ini dan nama-nama domain penyedia perkhidmatan internet pelawat. Sanofi boleh menggunakan maklumat ini, yang kekal dalam bentuk agregat, untuk memahami bagaimana pelawat menggunakan Laman ini supaya mereka dapat memperbaikinya. Tiada maklumat peribadi yang boleh dikenal pasti tersedia dalam proses ini. Di samping itu, kami boleh menyimpan sesetengah maklumat pada komputer anda untuk meningkatkan kualiti lawatan anda ke Laman kami. Dalam sesetengah kes, maklumat ini akan membantu kami untuk menyesuaikan kandungan dengan kepentingan anda, atau membantu kami untuk mengelakkan daripada meminta maklumat yang sama pada lawatan ulangan ke Laman ini. Dengan kebanyakan pelayar Internet, anda boleh memadam maklumat, yang dirujuk sebagai kuki, daripada cakera keras komputer anda, menyekat semua kuki atau menerima amaran sebelum kuki diletakkan pada sistem anda. Sila rujuk arahan pelayar atau butang bantuan anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kuki.

4. Akses dan pembetulan data peribadi
Mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA) atau undang-undang perlindungan data lain yang berkenaan, anda berhak mengakses dan mengemas kini, meminda, mengehadkan atau memadam data peribadi anda. Untuk berbuat demikian, sila hantar permintaan kepada Pegawai Pematuhan, di: Tel: +603 7651 0800 Faks: +603 7651 0801, E-mel: MYSGBN_privacy.officer@sanofi.com.

Anda juga boleh menghubungi kami melalui maklumat hubungan di atas untuk meminta Sanofi supaya tidak lagi menggunakan data peribadi anda untuk menghantar komunikasi pemasaran kepada anda. Sebarang pertanyaan atau aduan berhubung dengan data peribadi anda juga harus ditujukan kepada kami di alamat ini.

5. Keselamatan data peribadi
Sanofi akan memastikan bahawa data peribadi akan dilindungi daripada akses, pemprosesan atau pemadaman yang tidak dibenarkan atau tidak sengaja. Dengan berbuat demikian, Sanofi telah melaksanakan langkah-langkah dan kawalan fizikal, elektronik dan pengurusan yang sesuai untuk melindungi dan menjamin data peribadi.
Pelayan web Sanofi dilindungi oleh tembok api yang sesuai dan yang akan dikemas kini.

6. Penyimpanan Data Peribadi
Sanofi tidak akan menyimpan data peribadi melebihi masa yang diperlukan untuk memenuhi tujuan (termasuk apa-apa tujuan yang berkaitan secara langsung) yang mana ia digunakan atau akan digunakan.

7. Pelbagai
Dasar privasi kami tidak meliputi laman web pihak ketiga yang mungkin dipautkan dari Laman kami, atau dari mana-mana siaran lain yang bergabung dengan kami.
Laman ini tidak direka untuk menerima apa-apa apa-apa maklumat sulit yang anda mungkin berikan. Kecuali data peribadi yang digariskan di atas, semua maklumat, dalam apa jua bentuk - dokumen, data, grafik, soalan, cadangan, konsep, komen atau lain-lain - yang anda berikan di Laman ini akan dianggap sulit. Oleh itu, dengan memberikan data ini kepada kami, anda memberikan hak kepada kami untuk menggunakan, mengeluarkan semula, menyebarkan atau mengubah data ini, atau untuk menghantarnya untuk tujuan memproses permintaan anda.

Tiada apa-apa dalam Dasar Privasi ini yang akan mengehadkan hak anda di bawah mana-mana undang-undang atau peraturan yang berkaitan dengan perlindungan data peribadi.